Regionalpark Numedal - Landskaps- og ressurskartlegging

Tankefangst:

Har du tanker om eller ideer til hvordan Numedal kan bli et bedre lokalsamfunn? Da vil vi gjerne høre fra deg!

Send e-post til prosjektleder >

kaferiet illustrasjon

 

kafèriet i rollag sentrum

Mange frivillige – organisert og ikke organisert- deltok på et åpent møte i november 2016, i regi av lokal prosjektleder for  prosjektet "NUMEDAL mitt lokalsamfunn".  Bakgrunnen for møtet var et gjensidig ønske om et bedre tilbud for å møte nye innbyggere i Rollag kommune. Temaene for kvelden var: "Hvordan kan vårt lokalsamfunn møte nye innbyggere, formidle åpenhet og hjerterom til de som flytter til?" og "Hvordan kan vi bli bedre kjent med tilflyttere og sette dem i stand til å bidra i vårt lokalsamfunn med sine ressurser og interesser?". 


Det ble satt ned en liten arbeidsgruppe og målet var å komme i kontakt med nye innbyggere. Bli bedre kjent, lytte til hva de ønsker seg. Våren 2017 fikk gruppen kontakt med flyktningetjenesten i dalen, og dermed fikk man svar på mange av spørsmålene. Etter dette ble arbeidsgruppen utvidet og det ble satt nye mål. 


Det var ønske om å satse på en møteplass som var åpen for alle aldere, alle kulturer og alle interesser. Møteplassen skulle stimulere til utvikling, legge til rette for aktivitet i alle former og være en fysisk arena med kontakt på tvers av venner, kollegaer, bekjente, lokalfolk, frivillighet og kommunen. Til utvikling av møteplassen ble det oppnevnt en styringsgruppe bestående av Vikin, Maral, Helge og Nadine.

 

Møteplassen fikk i august 2017 navnet «Kafèriet». Kaferièt har vært et tilbud som samler ulike aktører i lokalsamfunnet og har flere tiltakspunkter som har kommet frem i «Tankefangst» kartleggingen. Tilbudet er foreløpig satt litt på vent, men har du spørsmål eller ønsker du å engasjere deg når det gjelder tilbudet så er du hjertelig velkommen til å  ta kontakt med Rollag kommune – Nadine Mielke (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.).