Regionalpark Numedal - Landskaps- og ressurskartlegging

Tankefangst:

Har du tanker om eller ideer til hvordan Numedal kan bli et bedre lokalsamfunn? Da vil vi gjerne høre fra deg!

Send e-post til prosjektleder >

Fra åpning av "Skaperiet" 281217

Fra åpningen av "Skaperiet" 

 

skaperiet

Er en møteplass i Rollag sentrum, i lokalene til gamle Rollag skole. Møteplassen blei pusset opp og lagt til rette av ungdom ved Veggli skole høsten 2017. Ungdommen har i selv pusset opp lokalene som brukes, møblert rommene og gjort seg tanker om driften og innhold i denne møteplassen. Ungdommen har fått støtte av engasjerte voksne og lærer fra Veggli skole.


I september 2017 inviterte Skaperiet til åpent møte, som resulterte i at et styre for møteplassen ble valgt. Styret består av både ungdom og voksne fra Rollag. I desember 2017 inviterte ungdommene til offisiell åpning av Skaperiet. Opp mot 70 interesserte barn, ungdom og voksne var innom møteplassen på åpningsdagen. De besøkende fikk prøve alt fra VR - briller, drone flyging og spill- programmering. Dette var gøy. Skaperiet har også arrangert temakvelden  «Har du lyst å lage ditt eget spill? m/Bloxels». 40 interesserte fra Rollag og Flesberg kommune møtte opp denne dagen!

 

Biblioteket i Rollag har gjort tilgjengelig en bokhylle med relevante bøker til utlån på Skaperiet. Her er det mulig å finne litteratur som inspirerer og formidler kunnskap. Samt at det er mulig å formidle ønske om andre temaer til utlån.

 

Alle som er interesserte er hjertelig velkomne til Skaperiet - her er det rom og utstyr for alle skaperglade Numedøler.  

 

Tilbudet er åpent for alle barn og unge i Rollag kommune og Numedal. Tilbudet er lokalisert på gamle Rollag skole og har åpen på tirsdager. Lurer du på åpningstider og tilbud anbefales det at du følger med på facebook «Skaperiet». Her ligger det jevnlige oppdateringer.

 

Skaperiet kan følges på nettsiden og på Facebook, samt på øvrige sider som administreres av ungdommen selv. medier og finner man også alltid oppdatert informasjon om arrangementer og forandring på åpningstider!