Konkurransevinnerne

Fagjuryen har i hovedkonkurransen vurdert vinnere av (fagjuryens kåringer) fra månedene fra januar til og med oktober. Disse har fått en grundig vurdering og ut fra dette skulle juryen kåre en hovedvinner, en andreplass og en tredjeplass. Juryen har hatt en vanskelig jobb, det har vært mange gode bidrag og ut fra dette bestemte juryen seg for å kåre fire vinnere, altså en delt tredjeplass.

Fotokonkurransen Mitt Numedal 1. plass:

På jakt etter sau

Motiv: På jakt etter sau
Fotograf: Gunn-Hege Laugen, 3628 Veggli

Juryens begrunnelse: Dette var juryens klare favoritt i hovedkonkurransen. Motivet er fra sauesank av dalasau. Bildet er tatt ved Senhovd i Nærheten av Sørkje i Rollag kommune. Et fantastisk motiv av en liten flokk sauer som har samlet seg på en på en fjelltopp. Bildet har flott lys, bildet er skarpt, og har god fargebalanse.  Skylaget gir god og riktig farge og det er lite skyggevirkning i bildet. Det er god kontakt med sauene i bildet. Det er sauene som er i fokus og lyser opp under den grå himmelen. Det er noe trolsk og idyllisk med bildet. Bildet er litt oppløftet (?) og skydekket bak sauene i bildet gir god dybde. Fotografen skal ha honnør for å ha klart å fange øyeblikket. Bildet var vinner av fagjuryens pris i september/oktober.

1. premie: Naturfotoweekend på Langedrag + boka Fotoinspirasjon – Bli en bedre fotograf. (Verdi ca 4800,-).

vannvittig

Fotokonkurransen Mitt Numedal 2. plass:

Motiv: Vannvittig
Fotograf: Jeanette Helleberg Dybvik, 0880 Oslo

Juryens begrunnelse: Motivet viser ei selskapskledd jente som tar et avkjølende dusjbad under en foss. Det er bra lyssetting i bildet. Kjolen gir flott glød i bildet. Fargenyansene er sammenfallende. Bildet har en flott komposisjon og lyssetting. Motivet er skarpt. Man blir glad av å se på bildet, både ut fra komposisjon, liv i bildet og kvalitet/skarphet. Bildet var vinner av juli- august konkurransen.

2. premie: Gavekort Scandinavian Photo + boka Fotoinspirasjon – Bli en bedre fotograf. (Verdi ca 2800,-).

Fotokonkurransen Mitt Numedal delt 3. plass:

Bondespire

Motiv: Bondespire
Fotograf: Gunhild Lesteberg Kjøntvedt, 3629 Nore

Juryens begrunnelse: Morsomt bilde, fint motiv av en gutt som mater griser. Det er god kontakt mellom gutten og grisene. Motivet er godt, man trekker på smilebåndet og blir i godt humør av å se på bildet. Bildet er ryddig og har fin dybde. Det var stor enighet i juryen om at dette var et artig og bra bilde. Dette var fagjuryens klare favoritt i mai.

grisestallen

Motiv: Den gamle grisestallen
Fotograf: Viil Lid, 3628 Veggli / Hawaii

Juryens begrunnelse: Bildet viser ei jente og en gutt? i godt driv bortover enga for å utforske et eller annet, bildet vekker gode sommerminner og har god harmoni. Fargene på klær og gress står godt til hverandre og er avstemt. Bildet er skarpt og har høy kvalitet. Et skikkelig sommerbilde som får oss til å tenke på en fordums tid i Numedal. Bildet var vinner av februarkonkurransen.

3. premier: Gavekort Scandinavian Photo + boka Fotoinspirasjon – Bli en bedre fotograf(Verdi ca kr 1.400,-).